Nordisk Kadetstævne i Frederikshavn i 2023

Nordisk Kadetstævne i Frederikshavn i 2023

15. august 2022 - kl. 10:07 - af

Søværnets Officersskole afholder Nordisk Kadetstævne i Frederikshavn i 2023. 

Oprindeligt blev Frederikshavn Kommune spurgt om afholdelse i 2021, og Officersskolen fik et mundtligt tilsagn om, at man ville afholde stævnet. På grund af Corona blev stævnet aflyst i 2021. Det skal nu i stedet afholdes i 2023. Sagen er på dagsordenen for Økonomiudvalgets møde den 17. august.

Der afholdes årligt kadetstævne i Norden – hvert fjerde år i Danmark – hvor kadetterne mødes ved et fælles flådebesøg. I 2023 er Danmark atter vært, og kadetstævnet er foreløbigt planlagt til perioden 9.-12. august 2023.

Det centrale i stævnet er det idrætslige, og kadetterne dyster blandt andet i sejlsport, volleyball, svømning, fodbold, cross countryløb, tovtrækning og naval combat course. Idrætskonkurrencerne gennemføres i samarbejde med og assistance fra de lokale idrætsforeninger.

Endvidere gennemføres der i løbet af stævnet forskellige sociale arrangementer, som værtsbyen også er involveret i.

Ved Nordisk Kadetstævne deltager normalt 2-3 større skibe og op til 8 mindre skibe med en samlet besætningsstyrke på omkring 4-500 mand – heraf ca. 300 kadetter.

Såfremt kommunen beslutter at være værtskommune for stævnet, må der forventes udgifter til afholdes af sociale arrangementer og lignende. Bornholms Kommune, der var vært for Nordisk Kadetstævne i 2017, oplyser, at kommunens udgifter beløb sig til ca. 160.000 kr. samt et antal medarbejdertimer til planlægning og koordinering.

Såfremt ansøgningen imødekommes, kan der peges på puljen for by og opland. Der er pt. knap 4,9 mio. kr., som ikke er disponeret. Direktionssekretariatet indstiller forud for mødet, at kommunen påtager sig værtskabet for Nordisk Kadetstævne 2023, og at der bevilliges 160.000 kr. til stævnet.

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Nordisk Kadetstævne i Frederikshavn i 2023” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Nordisk Kadetstævne i Frederikshavn i 2023”

  • Direktionssekretariatet indstillede forud for Økonomiudvalgets møde forleden, at kommunen påtager sig værtsskabet for Nordisk
    Kadetstævne 2023, og at der bevilges 160.000 kr. til stævnet. Det har Økonomiudvalget nu godkendt.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordisk Kadetstævne i Frederikshavn i 2023' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger