Strategi for Hærvejens cykel- og vandreruter

Strategi for Hærvejens cykel- og vandreruter

15. august 2022 - kl. 10:16 - af

P√• n√¶ste m√łde i √ėkonomiudvalget f√•r udvalgets politikere en orientering om strategi for udvikling af H√¶rvejens vandre- og cykelruter.

Foreningen ‚ÄĚUdvikling H√¶rvejen‚ÄĚ blev etableret i 2021. Frederikshavn Kommune udg√łr sammen med 14 andre kommuner foreningens medlemmer. Foreningen har til form√•l at udvikle H√¶rvejens cykel- og vandreruter til gavn for borgere og g√¶ster og har tilsagn fra Nordea-fonden om et trecifret millionbel√łb til form√•let.

Hærvejens sekretariat har i foråret 2022 i samarbejde med de 15 medlemskommuner udfærdiget en strategi for perioden 2022-2025. Strategien er lavet med Udvikling Hærvejens Styregruppe som gennemgående arbejds- og referencegruppe. Styregruppen er sammensat af administrative medarbejdere på chefniveau fra de 15 medlemskommuner. I tillæg til styregruppen har også destinationsselskaber og foreningens bestyrelse været involveret i strategiprocessen.

Hensigten er at skabe et strategisk grundlag som ogs√• kan fungere i forhold til involvering af akt√łrer og samarbejdspartnere langs H√¶rvejen samt eksterne interessenter, som nationale interesseorganisationer, institutioner og fonde.

Strategien er dermed b√•de et retningsgivende dokument til foreningens medlemskommuner samt et formidlingsv√¶rkt√łj til de talrige og forskelligartede samarbejdspartnere, der er relevante i udviklingen af H√¶rvejen.

Ikonisk rute

I strategiens 5 indsatsområder er der også målsætninger, som rækker ud over 2025, hvilket lige netop er en illustration af, at arbejdet med udvikling af en ikonisk vandrerute med lokal værdi og international tiltrækningskraft er et langt sejt træk, som man nu gerne vil videre med.

Kommunens Center for Teknik og Milj√ł indstiller forud for m√łdet, at orienteringen tages til efterretning.

Vandreruterne går fra den dansk-tyske grænse, forbi bl.a. Haderslev, Vejle, Viborg og deler sig i Vesthimmerland til Aalborg med slutdestination i Frederikshavn samt en vestlig rute fra Vesthimmerland til Hirtshals. Cykelruten går ligeledes fra den dansk-tyske grænse via Viborg, Rebild, Aalborg til Frederikshavn.

Mellem Trondheim og Santiago de Compostela

Vandreruten er 638 km lang og cykelruten 454 km lang. Cykelruten er etableret i 1989 og kendt som national cykelrute nr. 3. Vandreruten er etableret i 1992 fra Viborg og sydp√• og i 2014 nord for Viborg. 100 km af H√¶rvejens vandrerute og 40 km af cykelruten l√łber p√• Naturstyrelsens arealer. Ruterne l√łber gennem 3 regioner, 17 kommuner, 7 destinationsselskaber.

Hærvejen indgår som en del af pilgrumsruten mellem Trondheim i Norge og Santiago de Compostela i Spanien.

Link til kort over cykel- og vandreruterne gennem Jylland samt nærmere beskrivelse af ruten: (scroll til side 553 og fremefter):

https://www.frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=%C3%98konomiudvalget&date=%C3%98konomiudvalget%2F17-08-2022%2015.00%20-%2018.00&fileName=%C3%98konomiudvalget%2F17-08-2022%2015.00%20-%2018.00%2FDagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Strategi for Hærvejens cykel- og vandreruter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger