Information i din e-Boks om den nye affaldsordning

Information i din e-Boks om den nye affaldsordning

16. august 2022 - kl. 9:19 - af

Fra nytår skal du sortere dit affald endnu mere, end du gør i dag. Som ejer af villa, rækkehus, landejendom eller sommerhus modtager du i løbet af august brev i din e-Boks fra Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Affald A/S, hvori du får mere information om den nye affaldsordning, der træder i kraft den 1. januar 2023.

Beboere i etageejendomme er også omfattet af den nye affaldsordning, men Frederikshavn Affald er opmærksom på, at den udvidede affaldssortering kan give særlige udfordringer i denne type ejendomme. Af den grund har vi sat ekstra kræfter ind på at finde gode og holdbare løsninger i samarbejde med ejere og boligforeninger. Vi håber derfor også, at de fleste ejendomme bliver klar til at sortere fra årsskiftet.

Hvordan skal vi sortere affald i 2023?

Folketinget har vedtaget, at affaldssektoren i Danmark skal være klimaneutral i 2030. Vi skal derfor genanvende vores affald i langt større omfang end tidligere. Det betyder, at alle borgere fremover skal sortere i 10 affaldstyper: Madaffald, papir, pap, glas, metal, plast, mad- og drikkekartoner, restaffald, farligt affald og tekstilaffald. Udover den nuværende beholder til mad- og restaffald får vi en ekstra beholder til genanvendelige affaldstyper og en mindre miljøkasse til farligt affald.

Den nye miljøkasse er beregnet til farligt affald som fx kemikalierester, spraydåser, batterier m.m. Som sommerhusejer får du ikke miljøkassen, her fortsætter den nuværende ordning, hvor du afleverer dit farlige affald på genbrugspladsen.

Sorteringen af tekstilaffald (ikke fx genbrugstøj, men regulært affald) lader vente på sig lidt endnu, da en god løsning på genanvendelse af tekstiler stadig er på tegnebrættet. Som hidtil skal glas smides i glasboblerne, der er opstillet på genbrugspladsen og forskellige steder i kommunen.

Byrådet i Frederikshavn Kommune har besluttet, hvordan den nye sortering skal foregå i vores kommune, og der er lagt vægt på, at der skal være så få beholdere som muligt ved den enkelte husstand. Vi leverer de nye beholdere i perioden 3. oktober – 15. december 2022, og de må tages i brug efter nytår.

I e-Boks modtager du information, hvor du kan læse mere om affaldstyper, beholdere og informationsmøder. Er du ikke tilmeldt e-Boks, får du informationen i din postkasse.

Du er altid velkommen til at kontakte Frederikshavn Forsyning via mail forsyningen@forsyningen.dk eller tlf. 9829 9000, hvis du har spørgsmål.

Læs mere om den nye affaldsordning

 
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Information i din e-Boks om den nye affaldsordning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger