20 år med Frederikshavn Cultur Og Musik Radio

20 år med Frederikshavn Cultur Og Musik Radio

23. august 2022 - kl. 6:06 - af

Den 1. september er det 20 år siden Danmarks første countrymusikradio, FCMR, gik i luften. De første 15 år sendte radioen under navnet Frederikshavn Country Musik Radio og de seneste 5 som Frederikshavn Cultur Og Musik Radio.

Gitte Hansen har gennem alle årene styret løjerne som både bestyrer, redaktionel ansvarlig og som producer af musikprogrammer 34 timer hver uge. Siden 2018 har hun også været vært på de populære taleradioudsendelser, der både sendes i radioen og som podcast. De mange lokale interviews laves sammen med frivillige reportere såsom Jenny Larsen, der også har været med siden starten.

FCMR sendte første gang den 1. september 2002 og startede med et brag af en musikalsk fejring på Kallstorvet i Frederikshavn i samarbejde med Alan McCurdie, og med den norske countrymusiker Arly Carlsen som hovednavn.

I de første år lejede FCMR sig ind i aldeles ydmyge lokaler hos Frederikshavn Lokalradio oven på det gamle Colosseum i gågaden i Frederikshavn. Den teknologiske udvikling gjorde det efter cirka 5 år muligt at lave udsendelserne fra små hjemmestudier, hvorfra FCMRs signal via internettet og FM-senderen i Cloostårnet når frem til lytterne. Det sker fortsat i et samarbejde med Frederikshavn Lokalradio, som FCMR deler frekvenser med via sendersamvirket Vendsyssel FM.

FCMR har alle årene været en frivillig græsrodsradio med drømmen om at bevise, at man godt kan producere radio på frivillig basis i en god kvalitet. De første mange år var fokus mest på musikken, men i 2018 blev det politisk bestemt at græsrodsradioer skal lave mindst en times nyproduceret lokal taleradio om ugen. Det var en stor mundfuld, men kravet blev vendt til noget positivt, da radioen på den måde fik en meget større målgruppe og blev relevant for endnu flere lyttere. FCMR sender de nyproducerede udsendelser med forskellige lokale gæster hver mandag kl. 18 og udsendelserne har samtidig premiere på alle podcastplatforme og via hjemmesiden www.fcmr.dk, hvor alle gratis kan høre spændende interviews med mennesker fra hele kommunen.

I en tid hvor frivillig arbejdskraft er en mangelvare, så kan FCMR prale af medarbejdere med 20 års erfaring. Det er blandt andre Søren Gaardbo, som sender ”Gyldne Genhør” og er webmaster, Jens Jørgen Bindslev og Poul Christiansen, som leverer ”En time på Harmonikassen”, Søren Berg Olesen, der er reporter og bestyrelsesmedlem og Gitte Hansen, som står for bl.a. ”Musik Til Festen”, ”Serviceradio” og ”Country-Action.”  Dertil kommer flere frivillige, som leverer taleradioudsendelser når det passer ind i deres travle hverdag.

FCMR har også en aktiv og velfungerende støtteforening, der både giver moralsk og økonomisk støtte til radioen.

Sammenholdet mellem de frivillige medarbejdere og det tekniske samarbejde med Frederikshavn Lokalradio er grundlaget for at radioen har kunnet sende i 20 år, og vi forventer at fortsætte længe endnu! Det nyeste tiltag er en 24 timers musikradio på nettet, som kan høres via www.vendsysselfm.dk og dermed muliggør, at man nu også kan høre FCMRs udsendelser, selvom man befinder sig uden for kommunen.

Jubilæet fejres ved en fest for alle i Rådhuscentret i Frederikshavn 25. august.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '20 år med Frederikshavn Cultur Og Musik Radio' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger