Hvem vil sige nej til den grønne omstilling?

Illustrationsfoto.

Hvem vil sige nej til den grønne omstilling?

24. august 2022 - kl. 14:59 - af

IndlÌg af Peter Sørensen, Gruppeformand i Venstre:

Svaret er ret enkelt: Det er der ingen som vil.

I Venstre er vi meget optaget af den grønne dagsorden, og vi ser det, som en bunden opgave at arbejde med det i alle vores beslutninger, men vi er ogsü af den opfattelse, at det er vigtigt at lokale interesser indtÌnkes/tilgodeses i størst muligt omfang.
Helt aktuelt kan det dog godt virke, som om intet under paraplyen ”grøn omstilling” kan debatteres og tilpasses, så det er til glæde for de fleste og til gene for de færreste.

Et flertal i både Plan- og Miljøudvalget (PMU) og i Økonomiudvalget (ØU) siger nej til at indsende en indsigelse i forbindelse med det store vindmølleprojekt ”Frederikshavn Nord Havvindmøllepark” (ud for Skagen og Aalbæk)
I Venstre har vi den holdning, at nür vi som kommune bliver spurgt, sü giver vi selvfølgelig vores mening til kende. Det har vi sagt büde i PMU og ØU.

Opgaven er IKKE at sige nej til vindmøller og det er heller ikke det, vi siger i Venstre.
Opgaven er at finde det bedste sted at placere dem, og det mener vi ikke er tilfÌldet i den foreliggende ansøgning. Derfor fremsÌtter vi dette Ìndringsforslag pü byrüdsmødet i morgen:
Venstre ønsker at kommunen bruger sin indsigelsesmulighed i forhold til Forundersøgelsesansøgning om Frederikshavn Nord Vindmøllepark.
Venstre ønsker at forvaltningen udfÌrdiger et høringssvar, hvori det meddeles Energistyrelsen, at man ikke kan acceptere den meget kystnÌre placering.
Ønsket skal ses i lyset af det ansøgte omrüdes store nationale og lokale kulturelle, naturmÌssige og fiskerimÌssige vÌrdi, hvilket ikke ses at harmonere med den foreslüede opstilling af kystnÌre vindmøller.

Partierne bliver sat udenfor
Et andet element i morgendagens dagsorden er, at det indstilles, at kompetencen til at afgive høringssvar for energiprojekter pü søterritoriet overføres fra byrüdet til PMU.
Dette kan Venstre ikke stemme for. Det vil nemlig betyde, at de 7 medlemmer i PMU skulle kunne trÌffe sü afgørende beslutninger, uden mulighed for at 4 af byrüdets partier høres. Det finder vi helt urimeligt, büde for PMU og for Byrüdet.

Er det så kun det lokale Venstre, som ”er på tværs”? Nej, det er det slet ikke.
Der er i øjeblikket mange ansøgninger inde om kystnÌre havvindmøller, og i stort set alle andre kommuner, tager man bl.a. afstand fra den kystnÌre placering og manglende dialog.
Det gÌlder f.eks. Guldborgsund Kommune, Stevns Kommune, Hjørring Kommune og Kalundborg Kommune m.fl.

Det er Venstres hüb, at vi pü byrüdsmødet kan fü en üben og konstruktiv debat, og at denne vil føre til, at kommunen indsender en indsigelse, og fastholder kompetencen til at afgive høringssvar for energiprojekter pü søterritoriet i byrüdet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem vil sige nej til den grønne omstilling?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger