Ingen siger nej til grøn omstilling

Ingen siger nej til grøn omstilling

27. august 2022 - kl. 5:39 - af

IndlÌg af Peter Sørensen, Gruppeformand i Venstre.

Drillerier hører til politik, men når C, DF, SF og A, i overskrift gør opmærksom på, at de siger ”ja til grøn omstilling”, glemmer de helt at skrive, at ingen har givet udtryk for andet.

Vi siger alle ja til grøn omstilling.
For Venstres vedkommende ytrede vi blot et ønske om at gøre det med respekt for de, som bliver berørt af disse anlÌg.

Venstre forsøgte onsdag i byrüdet at overbevise de andre partier om det fornuftige i at prøve, at fü kommende vindmøller ved Frederikshavn Nord Havvindmølleprojekt flyttet lÌngere ud pü havet.
Det kunne Byrüdet have gjort ved at indsende en indsigelse til Energistyrelsen, og derfor fremsatte Venstre et Ìndringsforslag om dette. Ud over ønsket ville en indsigelse ogsü sikre kommunen en vetoret overfor elementer i en fremtidig plan. En vetoret, som er betinget af en indsigelse.
Det lykkedes ikke, og sü er Venstre selvfølgelig klar til at arbejde videre med at fü det bedste ud af et fremtidigt Frederikshavn Nord Havvindmølleprojekt.

Det er fortsat Venstres politik at understøtte den grønne omstilling og samtidig gavne erhvervsudviklingen i Frederikshavn Kommune.

Pü sidste uges Økonomiudvalgsmøde bakkede vi op om kommunens vÌkststrategi, og vi er klar til at støtte den grønne omstilling og deraf kommende arbejdspladser. Det er vi fortsat.
Venstre noterede sig pü byrüdsmødet, at flertallet ønsker, at der indarbejdes en direkte ledningsføring ind til Skagen Havn. Det synes Venstre er en rigtig god idÊ, men vi forstür dog ikke, at dette ønske ikke bør fremsÌttes, som en indsigelse?

Et muligt Frederikshavn Nord Havvindmølleprojekt vil hÌnge naturligt sammen med planerne om Recycling City mellem Knivholt og Ravnshøj, og ligge i umiddelbar forlÌngelse af kommunens grønne vÌkstspor.

At den grønne omstilling er et vigtigt politisk emneomrüde understreges i øvrigt af, at Socialdemokraterne, trods tidligere modstand, lod sig overbevis til at følge Venstres forslag om at afgørelser af denne slags fremadrettet skal trÌffes i Byrüdet, süledes at alle partier har mulighed for at ytre sig.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ingen siger nej til grøn omstilling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger