Verdensklassen – en ny studieretning på htx Frederikshavn

Studieretningsfaglærer Louise Toftemark.

Verdensklassen – en ny studieretning på htx Frederikshavn

27. august 2022 - kl. 8:29 - af

HTX Frederikshavn åbner døre til hele verden.

HTX, Teknisk gymnasium på EUC Nord, udbyder i år studieretningen Verdensklassen med fokus på at kombinere naturvidenskab og årlige rejser ud i verden. Dermed sætter man med andre ord globalisering og internationalisering på skoleskemaet. På HTX er der ingen obligatoriske fremmedsprog ud over Engelsk. Verdensklassen rejser i 1.g til Bruxelles, i 2.g til Grønland og i 3.g tre uger på studieophold på en engelsktalende oversøisk destination.

Vicerektor Lene Faurholt siger:

– Det er vores håb, at denne studieretning kan tiltrække unge, der både vil naturvidenskaben, men også gerne vil ud at se og opleve verden uden, at de skal fordybe sig i Tysk eller andre fremmedsprog.

Eleverne i Verdensklassen har studieretningsfagene Kommunikation & IT på A-niveau samt Samfundsfag på B-niveau. Således vil eleverne i Verdensklassen arbejde med forståelse af kommunikationsteorier samt produktion af film og andre kommunikationsprodukter. Samtidig har de den almindelige HTX-grundpakke med blandt andet Dansk, Engelsk, Kemi, Biologi, Fysik og Matematik og naturligvis et bredt udvalg af valgfag indenfor fx Programmering, Spildesign og Psykologi.

Studieretningsfagslærer Louise Toftemark glæder sig til at komme i gang med studieretningen, når eleverne vælger i uge 41.

– I forhold til kommunikation-IT faget, som er et af studieretningsfagene på studieretningen Verdensklassen, så vil vi sigte efter samarbejder med internationale virksomheder – gerne både lokalt og på de destinationer, vi skal til. På denne måde oplever eleverne at skabe international kommunikation, der giver mening for studieretningen.

Der er stadig ledige pladser på denne studieretning, så kontakt gerne studievejleder Katrine Riis på HTX på mail kri@eucnord.dk eller telefon 72 24 66 66, hvis du ønsker at vide mere eller besøge os og være ”HTX’er for en dag”.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Verdensklassen – en ny studieretning på htx Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger