Biblioteket er med i ’Frederikshavn for Målene’

Bibliotekerne har også lavet udstillinger om de 17 verdensmål.

Biblioteket er med i ’Frederikshavn for Målene’

28. august 2022 - kl. 5:46 - af

Bibliotek & Borgerservice er også med, når der i dagene fra 5. – 11. september er ’Frederikshavn for Målene’, en helt ny Verdensmålsuge, der i hele Frederikshavn Kommune sætter fokus på FNs 17 Verdensmål i ønsket om at gøre verdensmål til hverdagsmål.

Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune har i længere tid arbejdet med flere bæredygtige tiltag, der taler ind i f.eks. målene Kvalitetsdannelse, Sundhed og Trivsel, Klimaindsats og Ansvarligt forbrug.

– Det er vigtigt, at vi alle gøre en indsats for den bæredygtige udvikling, og som bibliotek har vi mulighed for at være en særlig drivkraft ude i lokalområderne og for den enkelte borger. Udover at være et informationscentrum og øge borgernes viden, skal vi på bibliotekerne også være med til at styrke og understøtte borgernes deltagelse og handlekraft, fortæller centerchef Anette Ravnholt.

Bibliotekerne er med
I efterårets arrangementsprogram har biblioteket lagt flere tilbud ind, som har deres afsæt i de 17 verdensmål. Torsdag den 8. september, kl. 19, kan du få et indblik i, hvad naturen har at byde på. I selskab med naturvejleder Bo Storm og urtekyndige Anemette Olesen skal vi på oplevelse i urternes ukendte verden. Mens tusmørket sænker sig, fortæller Anemette om hekseurter, medicinske urter og spiselige planter. Mødestedet er p-pladsen ved Sergentskolen, og herfra går vi i samlet flok til Skovhuset.

Billetter til den lærerige og lidt uhyggelige aften finder du på bibl.frederikshavn.dk under Arrangementer.

Mest for børn
Hent et gratis Verdenspas på bibliotekerne i hele uge 36, og sæt kryds i passet, hver gang du har arbejdet med et af verdensmålene, lyder opfordringen fra biblioteket. Verdensmål er nemlig også for de yngste borgere, og gennem sjove udfordringer går det som en leg. – Du kan også finde inspiration til udfordringerne på bibliotekets hjemmeside bibl.frederikshavn.dk., inspirationen kan anvendes både derhjemme, i børnehaven eller på skolen.

Hele ugen kan du også være med til noget vildt, og på den måde sætte fokus på ’Frederikshavn for Målene’.

– På alle fem biblioteket deler vi gratis frøposer ud, som vi håber, du vil være med til at så i din have, så vi kan få endnu mere biodiversitet til glæde for insekter og dyr.

Udgangspunktet er Verdensmål nummer 16 om fred, når kreativiteten slippes løs på Frederikshavn Bibliotek fredag den 9. september, kl. 15.30-17.30, hvor det er helt gratis at komme og lave sin egen personlige Fredsdue.

Fyld pose gør et kup
Hele ugen holder bibliotekerne i Frederikshavn, Sæby og Skagen Efterårsbogsalg, hvor der bliver solgt ud af kasserede biblioteksmaterialer. Der er masser af bøger og blade for alle aldre, så kom og fyld pose, og gør indtil flere gode kup – én bog ad gangen. Bogsalget er åbent i den betjente åbningstid fra torsdag den 8. til tirsdag den 13. september.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Biblioteket er med i ’Frederikshavn for Målene’' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger