Nyt udvalg skal sikre samarbejde…

Billedet er det samlede Sundhedssamarbejdsudvalg. Fra venstre mod højre er det: Søren Smalbro (V), borgmester Hjørring, Mads Duedahl (V), Regionsrüdsformand og formand for Sundhedssamarbejdsudvalget, Mogens Nørgaard (S), 1. nÌstformand i Regionsrüdet, Lene Linnemann (SF), Regionsrüdet, Per Møller (K),Regionsrüdet, Niels Jørgen Pedersen (V), borgmester Thisted, Jes Lunde (RV), rüdmand, sundhed og Kultur Aalborg Kommune, Mogens Jespersen (V), borgmester Mariagerfjord og nÌstformand for Sundhedssamarbejdsudvalget, Charlotte Lønskov Jensen, formand PLO-Nordjylland og Dinah Marie Høngaard, nÌstformand PLO-Nordjylland.

Nyt udvalg skal sikre samarbejde…

28. august 2022 - kl. 6:41 - af

…… om patienter, forløb og udvikling pĂĽ tvĂŚrs af hele regionen.

I denne uge var der første møde i Sundhedssamarbejdsudvalget, som er et nyt fÌlles forum for de fire nordjyske sundhedsklynger. Udvalget skal sikre samarbejde og sparring imellem de nordjyske kommuner, hospitaler og almen praksis.

FĂŚlles forum for sundhedsklyngerne

Det nye Sundhedssamarbejdsudvalg i Region Nordjylland har i denne uge haft sit første møde. Udvalget skal sikre det gode samarbejde imellem Region Nordjylland, de nordjyske kommuner og Praktiserende LÌgers Organisation pü tvÌrs af hele regionen.

Sundhedssamarbejdsudvalget bliver bindeled mellem de fire nordjyske sundhedsklynger, som har udgangspunkt i fire hospitaler i regionen: Aalborg, Hjørring, Hobro og Thisted. Sundhedsklyngernes formül er at skabe samarbejde om patienter, som kommuner, almen praksis og hospitaler er fÌlles om.

Sundhedsklyngerne har lÌnge vÌret en aktiv del af vidensdelingen i Region Nordjylland, hvor blandt andet intravenøs behandling i eget hjem er blevet en realitet i hele Nordjylland, takket vÌret samarbejdet i og pü tvÌrs af klyngerne.

Fra 1. juli 2022 er der som en del af Sundhedsreformen indgüet mellem Regeringen og forligspartierne 20. maj 2022 blevet oprettet sundhedsklynger og Sundhedssamarbejdsudvalg i de resterende regioner i landet, og strukturen i de nordjyske klynger er tilpasset de nye ønsker til samarbejdet.

Sundhedssamarbejdsudvalget bliver i den forbindelse det overordnede forum for emner, forløb og ikke mindst udveksling af initiativer og ideer pü tvÌrs af sundhedsklyngerne i Region Nordjylland. Det skal skabe sammenhÌng, understøtte ensartethed og sikre høj kvalitet i forløbene samt sikre videns- og erfaringsdeling pü tvÌrs af sundhedsklyngerne.

Formandskabet i det nye Sundhedssamarbejdsudvalg bestĂĽr af formand og regionsrĂĽdsformand for Region Nordjylland Mads Duedahl (V) og nĂŚstformand og borgmester i Mariagerfjord Kommune Mogens Jespersen (V), der ogsĂĽ fungerer som reprĂŚsentant for sundhedsklynge Syd.

Mads Duedahl ser frem til arbejdet i Sundhedssamarbejdsudvalget og muligheden med at dele viden pü tvÌrs af klyngerne og regionen, sü nordjyske borgere sikres de bedste patientforløb pü tvÌrs af sektorerne.

– Det er vigtigt, at vi har et godt forum at diskutere sundhedsvĂŚsnet i med de lokale aktører pĂĽ tvĂŚrs af kommunegrĂŚnser og sundhedstilbud. Vi har allerede haft et rigtig godt samarbejde, men jeg forventer, at vores nye Sundhedssamarbejdsudvalg kan vĂŚre med til at styrke samarbejdet og evnerne til at implementere ĂŚndringer og udvikle vores sundhedsvĂŚsen, siger Mads Duedahl.

NĂŚstformand Mogens Jespersen ser frem til at arbejde sammen med de resterende medlemmer i udvalget.

– Jeg har store forventninger til, at vi kan fĂĽ et godt og stĂŚrkt samarbejde op og stĂĽ pĂĽ tvĂŚrs af kommunerne, regionen og PLO-Nordjylland. Jeg ser frem til at mødes, dele viden og sikre, at vi sammen finder de bedste løsninger pĂĽ vores fĂŚlles opgaver og udfordringer, siger Mogens Jespersen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt udvalg skal sikre samarbejde...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger