Fjernvarmepriserne stiger yderligere i løbet af efteråret

Fjernvarmepriserne stiger yderligere i løbet af efteråret

30. august 2022 - kl. 16:20 - af

Fjernvarmeprisen stiger i Frederikshavn tre gange mere i løbet af efteråret. Dermed er prisen steget med 300 procent i 2022!

Årsagen til stigningerne skyldes det fortsat ustabile energimarked, der har en voldsom negativ effekt på varmeselskabets økonomi.

Frederikshavn Varme A/S varsler endnu en gang stigninger på den variable pris på fjernvarme, og frederikshavnernes varmeregning kommer i slutningen af året på et niveau, der aldrig er set før.

Erik Kyed Trolle, der er bestyrelsesformand for Frederikshavn Varme A/S, forklarer:

– Udover en rimelig stor prisstigning i februar havde vi i maj og august mindre stigninger på fjernvarmeprisen. Vi havde håbet, at energimarkedet kunne finde et roligt niveau, men tværtimod ser vi fortsat kraftige stigninger på både el- og naturgaspriserne. Energimarkedet i hele Europa er gået fuldstændigt amok, og prognoserne for fremtiden ser desværre dystre ud.

Frederikshavn Varme producerer 2/3 af fjernvarmen på eldrevet varmepumpe og på gaskedler, og det er på disse anlæg, hvor ”råvarepriserne” er på himmelflugt. Årsagen er de manglende gasleverancer fra Rusland, som påvirker energimarkedet i hele Europa.

– Forsyningens strategi er at sikre en jævn prisudvikling for vores ydelser, men jeg må sige, at vi lige nu ikke opfylder strategien, for så vidt angår varmeprisen, fortæller Erik Kyed Trolle og fortsætter:

– Vi er i en helt ekstraordinær situation, hvor vi slet ikke har indflydelse, og desværre må vi sende regningen videre til vores kunder.

Sådan stiger fjernvarmeprisen
Energistyrelsen kræver, at fjernvarmeselskaber giver deres kunder et varsel på tre måneder, når en prisstigning er på mere end 10 %. Ved prisstigninger på 10 % og mindre er varslet en måned. Pr. 1. oktober stiger prisen med 10 % til 963 kr./MWh inkl. moms. Måneden efter kommer endnu en 10 % stigning, hvor prisen bliver 1.059 kr., og pr. 1. december stiger varmeprisen ca. 48 % til 1.563 kr.

Nye grønne projekter skal i støbeskeen
Det er en nødvendighed at gøre den fremtidige varmeproduktion mindre afhængig af både el og naturgas, hvor både pris og leverance påvirkes af udefrakommende faktorer, som fjernvarmeselskabet ikke har nogen indflydelse på.

– Bestyrelsen skal hurtigst muligt have truffet beslutning om en yderligere varmeproduktion – og den skal i høj grad være baseret på grøn energi. Jeg er sikker på, at vi finder en god og fremtidssikret løsning, slutter bestyrelsesformand Erik Kyed Trolle.  

”Hvile i sig selv”
Fjernvarmeprisen i Frederikshavn er reguleret af Varmeforsyningsloven, der sikrer, at prisen på fjernvarme ikke må overstige de faktiske omkostninger til fjernvarmeproduktion. Prispolitikken er også kendt som hvile-i-sig-selv-princippet, hvor fjernvarmeselskabet ikke må generere hverken underskud eller overskud.

Når omkostningerne bliver for høje, er det en nødvendighed at hæve varmeprisen. Til gengæld sættes prisen ned, hvis det ser ud til, at selskabet kommer ud med overskud.

2 kommentarer til “Fjernvarmepriserne stiger yderligere i løbet af efteråret” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Fjernvarmepriserne stiger yderligere i løbet af efteråret”

  • Blot for at undgå misforståelser: kommentaren fra Per den 30.8. er IKKE fra mig, men en anden Per, som har udeladt efternavn.

  • Det er sjovt nok aldrig blevet billigere i Frederikshavn kommune 🤔

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fjernvarmepriserne stiger yderligere i løbet af efteråret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger