Bowling, beach volley og bagning på skemaet for handelsskolens elever

Bowling, beach volley og bagning på skemaet for handelsskolens elever

31. august 2022 - kl. 12:12 - af

Tirsdag stod der Den store aktivitetsdag på skoleskemaet hos alle 450 elever på Frederikshavn Handelsskole. Skolens personale havde arrangeret omkring 25 forskellige aktiviteter, hvor lærere og elever kunne lære hinanden bedre at kende i uformelle rammer.

Normalt står der virksomhedsøkonomi, samfundsfag eller afsætning på skoleskemaet på Frederikshavn Handelsskole. Men ikke denne tirsdag. Skolens elever på både HHX og erhvervsdannelserne EUD og EUX har nemlig haft et katalog med omkring 25 forskellige aktiviteter at vælge i mellem, som personalet har sammensat. Det førte til den store aktivitetsdag tirsdag, hvor eleverne havde nogle helt andre emner på skoleskemaet.

– Vi har oplevet et stort engagement og kreativitet fra skolens personale, når de skulle finde på aktiviteter, som tager udgangspunkt i deres egne fritidsinteresser og passioner. Vi synes, det er en rigtig god måde for vores elever at lære hinanden at kende på tværs af årgange og uddannelsesretninger samt møde vores undervisere og andet personale i nogle utraditionelle og uformelle rammer, siger Brian Andersson, direktør Frederikshavn Handelsskole, der sammen med en kollega afholdt filmdag med klassikere i skolens auditorium.
Og der var aktiviteter for enhver smag. Der var sportsaktiviteter, som fx. bowling, beach volley, padel tennis, svæveflyvning, laksefiskeri og lancier. Der var kulturaktiviteter, som fx. filmdag med popcorn, museumsbesøg på AROS, Skagens Museer eller Kunsten i Aalborg. Der var de mere afslappende og hyggelige aktiviteter, som fx. strik, bil-nørdedag, yoga, vandreture, Den store bagedyst og gaming. Og mere til.

Mathias Egholm og Emilie Mechlenburg begge fra 2F på HHX var med til morgenmad og beach volley på Palmestranden. De er begge enige om, at det har været godt at lave en social aktivitet med elever fra de andre årgange og uddannelser.

Det har været en rigtig god dag, hvor man er blevet mixet med de andre årgange, og der har været god konkurrence hele dagen. Man får et bedre fællesskab med andre klasser efter sådan en dag, er de begge enige om.

Idéen til Den store aktivitetsdag og kimen til planlægningen blev lagt på et seminar om skolens værdigrundlag sidste år, som blandt andet handler om nærvær. En gruppe af ansatte foreslog idéen om en fælles aktivitetsdag, som blev grebet og nu ført ud i livet:

– Vi havde en tilsvarende dag for mange år siden, så den idé bragte vi frem igen. Der er et formål i, at elever og lærere oplever hinanden på en anden måde end den, de kender fra undervisningen. Skolen afholder stort set alle udgifter forbundet med dagen, så vi håber bare, at eleverne har hygget sig og måske også prøvet kræfter med noget, som de ikke har prøvet før, siger Lars Kjær, lektor på Frederikshavn Handelsskole, der stod for laksefiskeri i Gudenåen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bowling, beach volley og bagning på skemaet for handelsskolens elever' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger