HTX Frederikshavn med i valgkampen

HTX Frederikshavn med i valgkampen

31. august 2022 - kl. 11:55 - af

Elever fra HTX Frederikshavn hjælper folketingsmedlem Marie Bjerre (V) med valgmateriale.

Ca. 70 1.g’ere fra HTX Frederikshavn fik stillet opgaven at lave noget valgmateriale til folketingsmedlem Marie Bjerre fra Venstre til den kommende valgkamp. Marie Bjerre startede derfor dagen med at præsentere sig selv, hendes politik og de mærkesager hun vil bruge i valgkampen. Hun forklarede om, hvordan man traditionelt fører valgkamp og om, hvordan især sociale medier får en større og større rolle. Og så svarede hun på spørgsmål om hendes mening på mange områder, fx udlændingepolitik, iværksætteri, EU, frihed eller hvad hun selv gør for klimaet i hendes eget liv. Der var utroligt mange gode spørgsmål fra eleverne, hvilket Marie Bjerre også noterede sig:

– Jeg oplever, når jeg er ude, at folk interesserer sig for politik. Unge mennesker har masser af spørgsmål og de ved faktisk også ret meget. Jeg kan høre på de spørgsmål de har, at det kommer ikke bare ud af det blå – det er fordi de følger med.

Selve opgaven har Marie Bjerre store forventninger til:

– Det er lidt sjovt for mig – det har jeg aldrig prøvet før. Jeg tror de unge tænker lidt mere utraditionelt. Der blev snakket om humor og emnerne var fx. atomkraft og klima. Det tror jeg fylder mere i den generation.

Også de unge gik fra mødet med noget til deres arbejde videre. Babeth Hansson-Östergaard var positivt overrasket over de tydelig svar Marie Bjerre gav, og at hun i det hele taget havde tid til at besøge HTX Frederikshavn.

– Sådan noget prøvede vi slet ikke i folkeskolen! Det her er meget større – en folketingspolitiker – som kommer og snakker med os, og som vi skal løse opgave for. Meget anderledes og spændende. Vi fik lidt tid til at snakke med hende efter mødet og hun ville også gerne lægge vægt på hende selv, og ikke kun politikken. Det tror jeg vi i min gruppe vil bruge.

Eleverne skal nu arbejde sig frem til et markedsføringsprodukt, hvor de har overvejet medie, målgrupper, vinkel, tema og stil. Og derefter sender de det til Marie Bjerre, der så kan bruge det i sin valgkamp. I starten af oktober kommer kirke- og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen forbi HTX Frederikshavn og så er det hendes tur til at få lavet valgmateriale af de unge.

Tidligere har eleverne på HTX Frederikshavn lavet valgkampsmateriale til flere byråds- og regionspolitikere. Bl.a. Orla Hav, da han stillede op til Regionsrådet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HTX Frederikshavn med i valgkampen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger