35 elever diskuterede klima med borgmestre

35 elever diskuterede klima med borgmestre

2. september 2022 - kl. 15:39 - af

En busfuld elever fra Sæbygård Skoleafdeling deltog torsdag i Klimafolkemødet i Middelfart. Her diskuterede de klimaindsats med fem borgmestre og en direktør.

Tidligt torsdag morgen tog 35 elever fra Sæbygård Skoleafdeling afsted med bus til Middelfart. Målet var Klimafolkemødet. Her diskuterede eleverne klimaforandringer med fem borgmestre fra forskellige kommuner og en direktør for et kommunalt klimaprojekt.

– Det har været spændende at høre om, hvad almindelige dagligdagsting koster i CO2. Busturen var også hyggelig, men vi snakkede faktisk om, at bussen forurenede en del, siger Noah Emerson Du Mout-Thygesen, som går i 9. klasse på Sæbygård Skoleafdeling.

På Klimatopmødet deltog eleverne nemlig i en workshop, hvor de arbejdede ud fra fire emner; transport, vedvarende energi, energikrise og forbrug og affald. Efterfølgende kunne de stille spørgsmål til borgmestrene i en paneldebat, som var styret af tidligere minister og EU-kommissær Connie Hedegaard.

Eleverne arbejdede sammen i grupper om nogle idéer, som de håber, politikerne vil blive inspireret af.

– Borgmestrene kunne uddybe svarene på vores spørgsmål, og måske tager de nogle af vores idéer med hjem, siger Vithuna Muhunthan, som også går i 9. klasse på Sæbygård Skoleafdeling.

Eleverne vil tænke over eget forbrug

Workshoppen med eleverne og borgmestrene er arrangeret af Energibyerne. Energibyerne er en sammenslutning af syv kommuner, som har stort fokus på klimaindsatsen. Frederikshavn Kommune er blandt de syv, og derfor deltog to 9. klasser fra Sæbygård Skoleafdeling.

Workshoppen blev afholdt på Klimafolkemødet, som foregår hvert år i september. Her er boder, oplæg og debatter, som handler om klimaforandringerne. Eleverne havde derfor mulighed for at undersøge emnet nærmere og reflektere over deres eget forbrug.

– Jeg vil tænke over forbruget af lys. Og for eksempel ikke spytte tyggegummi ud på gaden, men komme rigtigt af med affaldet, siger Vithuna Muhunthan fra 9. klasse på Sæbygård Skoleafdeling.

Borgmester Birgit S. Hansen talte med eleverne under workshoppen

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen deltog også i Klimafolkemødet, men i rollen som formand for Kommunernes Landsforenings Miljø- og Forsyningsudvalg. Derfor var hun ikke en del af paneldebatten. Alligevel hilste hun på eleverne fra Sæby, mens de deltog i workshoppen.

Her talte de om, hvor vigtig de unge synes, at klimaindsatsen er. Samtidig talte de om, hvad de selv kan gøre for at forurene mindre.

– De unge er optagede af det her emne. Og de er fulde af gode idéer. Derfor er vigtigt, at vi lytter til, hvad de har at sige, og det er der en god mulighed for her, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '35 elever diskuterede klima med borgmestre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger