Poesidage rørte endnu flere

Rådhuscentret holdt fernisering på deres deltagelse i Poesidage - et fælles kunstforløb mellem kunstmaler Nino Antonio Viviano og billedkunsthold fra Strandby og Bangsbo Aktivitetscentre samt Havkærhus. Til ferniseringen blev der malet til Knud Erik Tranes poetiske musik, og publikum kunne nyde et glas vin til en let anretning.

Poesidage rørte endnu flere

10. september 2022 - kl. 6:47 - af

Bibliotek & Borgerservice har for andet år i træk haft stor succes med Poesidage, hvor der i en hel uge er blevet rimet, rappet, grinet og klappet rundt om på biblioteker, skoler og i kulturhuse. De lyriske dage nåede ud til hele aldersspektret og fik endnu flere til at reagerer positivt på poesi.

Poesidage fik endnu en gang bred opbakning fra alle aldersgrupper, og det også takket været de mange samarbejdspartnere, som gjorde deres til, at udbrede poesi. – Vi er så glade og overraskede over, hvor mange, der reagerer positivt på poesi. Der har været stor opbakning til alle vore arrangementer hele vejen rundt, sidste år nåede vi rigtig mange, og denne gang er vi helt sikker på, at vi har nået endnu flere, fortæller tovholder Pernille Lisborg, Vi har igen fået en del private digte, som vi udgiver på postkort, og den ide blev vores gæsteunderviser journalist og digter Gerd Laugesen så begejstret for, at hun også gerne vil have et af sine digte på tryk.

Hvor mange, der har deltaget er endnu ikke helt gjort op, men til gengæld er billedet helt klart, at poesien har rørt et aldersspektrer fra børnehave til de ældste seniorer. Noget arrangørerne også har lagt mærke til er, at flere generationer har deltaget sammen til f.eks. dokumentarfilmen om Tove Ditlevsen, Per Vers og Aakjær. – Det var så dejligt at opleve en yngre kvinde, der havde taget sin 95-årige bedstemor med i For Retfærdigheden, hvor de sammen nød at få genopfrisket Aakjærs digtning, oplevede Pernille Lisborg.

Børn og unge har heller ikke problemer med at leve sig ind i lyrikkens verden. Lige fra de yngste fra 4 år, som overværede en teaterforestilling helt uden ord, eller alle elever i Sæby Friskole, som gjorde det virkelig flot som poetiske journalister til Børnekulturnatten i Sæby, og endelig har elever fra udskolingen og 1. g været på indtil flere Poesivandinger i Poesiparken.

– Jeg er ikke i tvivl om, at poesi, det er noget, der har meget større betydning for den enkelte, end man skulle tro, f.eks. blev der skabt et helt særligt rum til Digtoplæsning, hvor alle deltagere modigt læste et digt op, en aften, der virkelig gjord stort indtryk på os alle, understreger Pernille Lisborg. Bliver der en tredje uge med Poesidage i 2023? Det håber Pernille Lisborg, men det er en beslutning, der træffes i løbet af foråret.

FAKTA:

Samarbejdspartnere:

Poesiens Bus, Poesipark Frederikshavn, Maskinhallen, EUC Nord Eventteknik, Palads Teatret, Sæby Bio, For Retfærdigheden i Sæby, Nordjyllands Kystmuseum, Rådhuscentret i Frederikshavn, Frederikshavn Boghandel, Frederikshavn Kunstmuseum og Børnekulturnat Sæby.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Poesidage rørte endnu flere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger