HTX – mere end blot naturvidenskab

Vedlagt billede med Ida Nygaard Larsen.

HTX – mere end blot naturvidenskab

21. september 2022 - kl. 10:07 - af

Foredrag om fascinationen af ondskab i film og litteratur.

Hvis du tror HTX kun handler om naturvidenskab og teknik, så kan du godt tro om igen. I fredags havde man hos HTX Frederikshavn besøg af professor Steen Christiansen fra Aalborg Universitets Institut for Kultur og Læring, og han holdt et foredrag om ondskab – ”Beyond Evil” kalder han foredraget. Oplægget handlede om, hvordan vi, som publikum, fatter sympati for de onde karakterer, vi møder, når vi fx. ser film – og hvordan vi, trods den ondskab, alligevel knytter os til dem.

Det er engelsklærer Louise Toftemark, der har arrangeret oplægget, og hun fortæller:

– Formålet med oplægget er at give eleverne en forståelse af og hvorfor, vi egentlig arbejder med at personkarakteristikken i engelsk-faget samt vigtigheden deraf. Fiktionen er den verden, der ikke eksisterer, men som skabes, og vi knytter os til den, og ser os selv i de karakterer, vi arbejder med. Eleverne arbejder lige nu med ”Beyond Evil”, det vil sige, at vi har set på, hvordan det onde skabes i mennesket og følgeligt i litteraturen. Det Steen Christiansen byder ind med i sit oplæg er vigtigheden af at se relationen imellem sig selv og de karakterer, der findes, og som vi drager sympati for, selvom de måske i virkeligheden bærer en ondskab, som frastøder os. 

Ida Nygaard Larsen, der har engelsk på A-niveau, fortæller:

– Det var rigtig spændende at få vinklen på, hvordan man ser karakterer, der er mere realistiske og har mere onde sider ift. dem, der er helt perfekte, og at man faktisk godt kan føle sympati og empati med dem, selv om de har ondskaben i sig. Lige nu har vi om Beyond Evil, og jeg kan bruge denne vinkel til at give ekstra forståelse for, hvorfor det onde faktisk fascinerer os.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HTX – mere end blot naturvidenskab' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger