Dialogmøde: Borgeres idéer tages op i de politiske udvalg

Dialogmøde: Borgeres idéer tages op i de politiske udvalg

27. september 2022 - kl. 9:45 - af

I august afholdt byrådet dialogmøde med nogle borgere. Nu tager de politiske udvalg borgernes idéer med i deres videre arbejde.

I august deltog flere borgere i et dialogmøde med byrådet. Her kunne de tale direkte med byrådsmedlemmerne om, hvad der er de vigtigste emner at handle på ifølge borgerne selv.

Nu har Økonomiudvalget besluttet, at de politiske udvalg skal bruge borgernes idéer som inspiration i det politiske arbejde.

I næste uge har udvalgene så de første møder, hvor de kigger nærmere på borgernes idéer.

Flere emner blev drøftet ved dialogmødet 

Nogle af de væsentligste emner, som blev nævnt til dialogmødet i august, var blandt andet et ønske om at øge trafiksikkerheden omkring skolerne, fremhæve de mange aktiviteter for ældre og synliggøre kommunens uddannelser mere, for eksempel SOSU-uddannelsen.

En af deltagerne var Jytte Astrup på 73 år. Hun syntes, det var fantastisk at få en invitation til dialogmødet.

– Det er en god chance for at fortælle, hvad der optager en. Man kan være optaget af tusind ting, men lige nu interesserer jeg mig for bosætning og lokalplaner. Men det er dejligt at fortælle om de idéer, som blomstrer, og som rører sig ude i den virkelige verden, siger Jytte Astrup.

Deltagerne har selv valgt samtaleemnerne

Kommunen havde inden dialogmødet i august sendt 1500 invitationer ud til tilfældigt udvalgte borgere og repræsentanter fra råd og nævn. Pladserne blev tildelt efter først-til-mølle-princippet.

De tilmeldte skulle inden mødet skrive 1-4 emner, som de gerne ville drøfte med byrådsmedlemmerne. På mødet blev deltagerne placeret ved flere små borde, og hvert bord blev tildelt et byrådsmedlem som vært for dialogen, hvor de ønskede emner blev diskuteret.

Det er de emner og idéer, som de politiske udvalg nu vil se nærmere på i uge 40.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dialogmøde: Borgeres idéer tages op i de politiske udvalg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger