Ældrerådet ser positivt på den gode alderdom

Ældrerådet ser positivt på den gode alderdom

1. november 2022 - kl. 11:09 - af

Nordjysk Socialaftale er en politisk aftale, der indgås af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland.

Formålet er at sikre udvikling, koordinering og styring af det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Nordjylland.

Nordjysk Socialaftale udspringer af Lov om Social Service og Bekendtgørelserne om rammeaftaler på det sociale område samt for lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud.

Den eksisterende socialaftale er gældende for 2021-2022 og skal således fornys. Ældrerådet havde den til behandling på rådets møde mandag eftermiddag.

Ældrerådet ser positivt på, at man har udvalgt ”Den gode alderdom” som fokusområde, men efterlyser stillingtagen til det tværfaglige samarbejde for demente udviklingshæmmede borgere og en mulig fremtidig boform for denne gruppe.

Nordjysk Socialaftale 2023-2024 har særligt fokus på borgernes mulighed for egen-mestring og deltagelse i meningsfulde fællesskaber som visionen for det specialiserede socialområde i Nordjylland. Egen-mestring og meningsfulde fællesskaber kan hver især – og i kombination – bidrage til, at borgerne kan leve det liv, de ønsker, og dermed højne livskvaliteten for den enkelte.

Fokusområdet ”Den gode alderdom” omhandler borgere med udviklingshæmning, som får demens, og sætter fokus på, hvordan man kan sikre fælles kompetencer, tværfaglighed og skabe de bedst mulige løsninger til borgerne.

Kommunerne og regionen har løbende fokus på, om der er det rigtige udbud af tilbud og indsatser på det specialiserede socialområde. Formålet er at sikre, at der til stadighed er de nødvendige tilbud til såvel brede målgrupper som små målgrupper med komplekse problemstillinger.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældrerådet ser positivt på den gode alderdom' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger