Covid-19-vaccination mod egenbetaling starter fra 15. november

Illustrationsfoto.

Covid-19-vaccination mod egenbetaling starter fra 15. november

3. november 2022 - kl. 6:23 - af

Pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet: Borgere uden for risikogruppen vil fra midten af november selv kunne købe en variantopdateret covid-19 booster-vaccination. I næste uge kan private aktører bestille vaccinerne hos Statens Serum Institut.

I september besluttede regeringen at etablere mulighed for, at personer, som ikke er en del af målgruppen for det offentlige vaccinationsprogram, kan købe en variantopdateret booster-vaccination mod covid-19.

Vaccination mod egenbetaling bliver nu mulig hos de første vaccinatører fra d. 15. november. I takt med, at vaccinerne distribueres vil et stigende antal vaccinatører få mulighed for at give dette tilbud.

Der frigives Pfizer’s Cominarty-vaccine og Modernas SpikeVax-vaccine. Begge vacciner er variantopdaterede BA.1-vacciner, som Sundhedsstyrelsen vurderer, er effektive vacciner.

Fra uge 45 (7. – 11. november) kan private aktører bestille vaccinerne hos Statens Serum Institut med henblik på, at vaccinerne kan distribueres fra den 14. november og frem, hvor der er ledig kapacitet i forhold til udrulningen af det nationale program. 

Vaccinationen vil herefter kunne købes af borgerne hos de praktiserende læger, apoteker og andre, der vælger at gå ind i ordningen.

Staten sælger vaccinerne til en reduceret pris, der alene dækker Statens Serum Instituts håndteringsomkostninger til pakning, transport mv. Slutprisen for forbrugeren fastsættes derefter af den enkelte vaccinatør, ligesom det er praksis med eksempelvis rejsevacciner. Den samlede pris for en vaccination kan derfor variere.

For at sikre vaccineforsyningen til risikogruppen, er der fastlagt et loft for, hvor mange covid-19-vacciner, der kan frigives til salg på det private marked, under hensyntagen til sikring af Danmarks vaccineforsyning og risiko for fremkomst af nye covid-19-varianter henover vinteren 2022.

Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut vil løbende følge aftaget af BA.1-vacciner til egenbetalings-ordningen med henblik på eventuel yderligere frigivelse af vacciner.

Læs mere om beslutningen om at tilbyde vaccination mod egenbetaling her 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Covid-19-vaccination mod egenbetaling starter fra 15. november' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger