Hellere fysisk end virtuel jobmesse

Hellere fysisk end virtuel jobmesse

8. november 2022 - kl. 9:42 - af

Arbejdsmarkedsudvalget blev på dets møde i begyndelsen af 6. juni orienteret om, at Jobmessen i 2023 afholdes fysisk.

Evalueringen af den virtuelle jobmesse viste, at deltagerne foretrækker en fysisk jobmesse, da det fysiske møde med borgerne er vigtigt for virksomhederne. Derudover er der flere deltagere på de fysiske jobmesser.

Foråret er tidspunktet med størst efterspørgsel på arbejdskraft i Frederikshavn Kommune, fordelt på flere brancher. Jobmessen skal derfor næste gang afholdes i Arena Nord den 15. marts 2023 kl. 10-12. Virksomhederne inviteres, inden jobmessen åbner, til et oplæg med fokus på fastholdelse. Der er plads til ca. 50 stande med virksomheder og lokale uddannelsesinstitutioner. Kun virksomheder med jobåbninger i 2023 inviteres.

Ledige borgere bliver ikke indkaldt med mødepligt, men opfordres og motiveres til at deltage i messen. Dette sker for at sikre, at virksomhederne møder motiverede borgere med engagement og lyst til at snakke med virksomhederne.

Forventningen er, at der alt andet lige møder færre op, fordi ledigheden er lav, og at messen afholdes uden mødepligt for borgerne.

I 2019 var der ca. 2000 besøgende på jobmessen, og det gav mere end 90 ”match” mellem arbejdsgiver og ledige. Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt kommuner afholder også fysiske jobmesser. Prisen for afholdelse af Jobmesse 2023 er omkring 110.000 kr.

Arbejdsmarkedsudvalget har spørgsmålet om jobmesse til drøftelse på udvalgets kommende møde den 9. november.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hellere fysisk end virtuel jobmesse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger