Valgplakater skal være nede senest til midnat i dag

Arkivfoto.

Valgplakater skal være nede senest til midnat i dag

9. november 2022 - kl. 10:06 - af

Så er det absolut sidste frist for nedtagning af ophængte valgplakater. Onsdag den 9. november inden midnat til torsdag ”falder klokken i slag”. Det er 8 dage efter valgets afholdelse.

Hvis valgplakaterne ikke er fjernet, kan myndighederne (og politiet) nedtage dem mod betaling. I København koster det typisk mellem 170 kr. og 230 kr., hvis myndighederne skal nedtage en valgplakat.

Vejmyndighedens og politiets udgifter til nedtagning af valgplakater samt udgifter til udbedring af skader på vejtræer og indretninger betales af ophængeren. Hvis det ikke er muligt at pålægge ophængeren de nævnte udgifter, kan den fysiske eller juridiske person, der er anført på valgplakaten, pålægges at afholde disse udgifter, medmindre den pågældende kan sandsynliggøre, at ophængningen ikke er sket på hans eller hendes foranledning.

Hvis valgplakaten ikke indeholder de nævnte kontaktoplysninger, kan den fysiske eller juridiske person, der agiteres for på valgplakaten, pålægges at afholde disse udgifter, medmindre hun eller han kan sandsynliggøre, at ophængningen ikke er sket på dennes foranledning.

Altså: den, som hænger plakaterne op, har også pligt til at tage dem ned igen. Så enkelt er det.

En læser har kontaktet avisen med et forslag, som avisen gerne bringer: Kunne man foreslå, at spejderne tjente fx 5 kr. eller 10 kr. pr. styk på nedtagning af valgplakater. Det ville kunne skæppe i mange spejderpengekasser! Forslaget er hermed bragt på bane.

(Kilde: Indenrigsministeriet og TV2)

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Valgplakater skal være nede senest til midnat i dag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger