Royal Run!

Royal Run!

17. november 2022 - kl. 6:12 - af

IndlÌg af John Lamp Henriksen, C, nÌstformand, Økonomiudvalget og Birgit S. Hansen, A, formand, Økonomiudvalget.

Vi vil gerne her fortĂŚlle, hvordan det gik for sig i hĂĽb om, at det lyttes.

Økonomiudvalget (Venstre, Konservative og Socialdemokratiet) valgte pü møde i maj müned at takke nej til at bidrage med kommunale kroner til Royal Run i Frederikshavn Kommune i denne omgang grundet svÌr budgetlÌgning med besparelser og afskedigelser.

Vi valgte hverken en by eller en turistaktør fra. Vi valgte alene, at vi ikke kunne bidrage med kommunale kroner lige nu.

DGI/Royal Run sendte ikke en konkret ansøgning. De forespurgte, og et enigt Økonomiudvalg sagde “nej tak, ikke i denne omgang” som skrevet med baggrund i stram økonomi og afskedigelser.

Debatten er hård omkring økonomiudvalgets “nej tak, vi kan ikke komme med kommunale penge i denne omgang” til Royal Run i Frederikshavn Kommune.

Royal Run henvendte sig til kommunen før sommerferien og spurgte, om kommunen kunne bidrage med et anseeligt beløb og arbejdstimer til Royal Run et sted i kommunen. Her skal siges, at Royal Run sü sig om i hele kommunen. Ogsü selvom Toppen af Danmark havde meldt ud, at de gik efter at fü løbet til Skagen.

Økonomiudvalget kan alene bestemme over kommunens penge, og vi sagde enigt et kommunalt nej tak, fordi vi sad midt i svÌr budgetlÌgning for 2023 med besparelser pü 50 mio. og afskedigelser.

Vi vurderede altsü, at økonomien og timingen ikke var til at takke ja til at bidrage med flere hundrede tusinde kommunale kroner.

Kunne Toppen af Danmark og de virksomheder i Skagen, der gerne ville bidrage, have kørt den igennem? Det ved vi ikke. Det er mellem dem og Royal Run.

Dog kan oplyses, at DGI/Royal Run meddelte, at de vil have kommunen med de steder, hvor der er løb.

Vi har svaret for kommunens penge, og det er nej i denne tid, og det stĂĽr vi ved.

Til information kan det oplyses, at Royal Run koster Nyborg Kommune 1,1 mio. i 2023. Kilde: TV2 Fyn 1. Nov 2022. 

Nür alt det er sagt og forklaret. Ja, sü er vi enige om, at det er et kÌmpe aktiv at fü Royal Run til kommunen, og vi hüber, at vi en anden gang kan fü Royal Run til kommunen og gerne i samarbejde med andre aktører.

En kommentar til “Royal Run!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Royal Run!”

 • Jens Ove Bagterp

  Jeg vil gerne takke min borgmester for tilbageholdenhed med brug af Frederikshavn Kommunes slunkne cigarkassebeholdning.

  Selvfølgelighed skal man ikke smide om sig med penge til alt muligt. Godt güet borgmester, men lidt om det lÌngere nede i mit indlÌg.

  Sidste år var konen og jeg rundt i det danske land for at finde nogle – for os – ukendte pletter.
  TilfÌldigvis havde vi 2 dage i NÌstved, som netop pü ankomstdagen holdt Royal Run. Byen var afspÌrret mange steder, og det var lidt vanskeligt at komme frem. Alligevel havde vi fornøjelsen af at klappe de gÌve deltagere og Kronprinsessen over mülstregen sammen med et massivt fremmødt publikum. Alle syntes, det var et helt fantastisk arrangement. Der var endog nogen, som syntes, det var en god investering for kommunen med de ekstra skattekroner de besøgende lagde i byen. En del deraf endte selvfølgelig ogsü som klingende mønt i kommunekassen.

  I min verden er der forskel pü forbrug og investering. Forskellen er, at investeringen gerne skulle give et højere afkast end selve investeringen.

  Frederikshavn Kommunes cigarkasse er tilsyneladende tæt på at være tom på trods af borgmesterens gentagne forsikring om, den var “velpolstret”. Eller forholder det sig sådan?

  I sommer havde et flertal i Byrådet travlt med at undtage både Frederikshavn og Sæby fra parkeringsafgift. Det beløb ville da have lunet i den slunkne cigarkasse – og pludselig havde man haft en fantastisk mulighed for at investere i et Royal Run i Skagen med de muligheder for et endnu større afkast til cigarkassen.

  Ligger begrundelsen i virkeligheden et helt andet sted, som jeg vil bede borgmesteren svare pĂĽ:

  1. Ville du og flertallet i Økonomiudvalget have støttet Royal Run, süfremt det havde vÌret arrangeret i Frederikshavn?
  2. Blev Royal Run i Skagen fravalgt, fordi Toppen af Danmark var medarrangør og ikke Destination Nord hjemmehørende i Aalborg, og som du er bestyrelsesmedlem af?

  Jeg tillader mig ogsü at fremkomme med et andet forslag til fornuftige besparelser. I sommer fik alle borgere over 15 ür i Skagen en besked via e-boks om en spørgeskemaundersøgelse, som skulle vÌre besvaret inden den 30. september. At man havde glemt at sende ud til borgere uden e-boks mü da vÌre en forglemmelse?!
  De formentlig 100-250.000 kroner til Rambøll kunne müske vÌre bedre anvendt som mulig investering i stedet for rigelig sÌbe til hündvasken.
  Det mü formanden for Plan- og Miljøudvalget Peter Nielsen da kunne redegøre for? Derfor disse spørgsmül til Peter Nielsen:

  1. Hvad var det egentlige formĂĽl? AltsĂĽ ikke det officielle beskrevet i det fremsendte brev?
  2. Hvad koster undersøgelsen fra Rambøll?
  3. Hvad er resultatet af undersøgelsen? Den burde da vÌre klar senest en uge efter den 30. september, og det blev der lovet.
  4. HvornĂĽr bliver resultatet offentliggjort?

  Ser frem til jeres svar. Alt andet vil vĂŚre at betragte som magtfuldkomment.

  Med venlig hilsen
  Jens Ove Bagterp

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Royal Run!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger