WEBINAR: Få gode råd om, hvordan du kan forebygge mistrivsel hos din teenager

Sofie Münster, børne- og forældreekspert, forfatter og stifter af Nordic Parenting.

WEBINAR: Få gode råd om, hvordan du kan forebygge mistrivsel hos din teenager

19. januar 2023 - kl. 6:35 - af

Op mod hver anden teenager oplever mistrivsel og kæmper med udfordringer som lavt selvværd, ensomhed, bekymring, præstationspres og stress. Forældre kan på et webinar den 23. januar få gode råd om, hvad de skal holde øje med, og hvordan de konkret kan hjælpe deres teenager, før problemerne vokser sig store.

Næsten halvdelen af danske unge oplever i større eller mindre grad mistrivsel. Som forælder kan man nemt blive bekymret, når ens barn ikke har det godt. Forældre til unge i Frederikshavn Kommune kan derfor deltage i et webinar mandag den 23. januar og blive klogere på, hvordan man kan forebygge mistrivsel hos sin teenager.

–        Vi ønsker at ruste forældre til at hjælpe deres teenagere med at tackle de udfordringer, de oplever. Næsten 200 forældre tilmeldte sig det første webinar med Sofie Münster, som vi inviterede til i november, og nu følger vi op med et nyt webinar som led i vores indsats for at fremme unges mentale sundhed og forebygge mistrivsel, fortæller Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Frederikshavn Kommune. 

Børne- og familieekspert Sofie Münster ser nærmere på klassiske udfordringer som gruppepres, lavt selvværd, ensomhed, tankemylder og bekymringer, stress og præstationspres. Forældre får på webinaret hjælp til, hvad de kan holde øje med hos deres teenager, så man kan spotte problemerne, inden de bliver store og får massevis af konkrete redskaber til, hvordan man kan møde udfordringerne i praksis.

–        Noget af det, som de unge oplever, er svært, er helt menneskeligt at opleve på et eller andet tidspunkt i løbet af puberteten. Alle føler sig forkerte, ensomme, pressede, ængstelige, bekymrede eller triste nogle gange. Det er hverken farligt eller skadeligt. Men det skal ikke være deres hverdag, lyder det fra børne- og familieekspert Sofie Münster.

Som forælder har du mulighed for – helt anonymt – at stille spørgsmål til Sofie Münster både på forhånd og live under webinaret. Send en mail til sofie@nordicparenting.dk med dit spørgsmål.  

Tilmelding til webinar mandag den 23. januar 2023 på Webinar – hvordan forebygger du mistrivsel hos din teenager? (frederikshavn.dk) 

Link til webinar

https://us06web.zoom.us/j/83653682779  

FAKTA

Frederikshavn Kommune ønsker at fremme unges mentale sundhed, og Byrådet har derfor afsat midler til en prioriteret forældrerettet indsats, der står ved siden af og spiller positivt sammen med de øvrige kommunale indsatser – herunder uddannelse af fagprofessionelle. I Budget 2021 var der afsat 1 mio. kr. I 2022, 2023 og 2024 er der i budgettet afsat 0,5 mio. kr. pr. år.

Målgruppen for indsatsen er forældrene til unge på klassetrinene 7.-9. klasse. Succeskriteriet for projektet er at mobilisere ressourcer hos forældrene ved at imødekomme både deres tvivl, udfordringer og bekymringer ved at sætte deres ressourcer i spil gennem konkret viden, inspiration og vejledning.

Arbejdet sigter mod den samlede forældregruppe, og de udviklede tilbud skal være bredt tilgængelige.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'WEBINAR: Få gode råd om, hvordan du kan forebygge mistrivsel hos din teenager' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger