Frisør tager en chance: Vil skabe mere trivsel i frisørfaget

En trivselsaften for de ansatte i Salon Sortkær i Frederikshavn har blandt andet ført til nye åbningstider. Det er nødvendigt for at tiltrække de unge, mener ejer Heidi Sortkær.

Frisør tager en chance: Vil skabe mere trivsel i frisørfaget

7. februar 2023 - kl. 6:24 - af

Fra 1. marts lukker Salon Sortkær klokken 16 fire dage om ugen. For frisører har også ret til familieliv, og god trivsel er dét, der skal fastholde de dygtige medarbejdere.  

Kan man tillade sig det? Hvordan reagerer kunderne? Det var nogle af tankerne hos Heidi Sortkær, da hun for en uge siden besluttede at ændre åbningstiderne i Salon Sortkær i Frederikshavn. Fra 1. marts går frisørerne hjem klokken 16 i stedet for 17.30 fire dage om ugen. Og samtidig arbejder de kun hver tredje lørdag i stedet for hver anden.

Beslutningen har været længe undervejs, men to workshops om trivsel var sidste skub for indehaver Heidi Sortkær:

”Jeg er nødt til at prøve det. Jeg har talt med så mange, som er stoppet i frisørfaget på grund af arbejdstiderne. De unge vil ikke ofre deres familieliv for jobbet, og jeg tror også, at jeg kan fastholde mine ”gamle” medarbejdere længere på den her måde”, siger Heidi Sortkær.  

En salon med alle generationer

Salon Sortkær har ni ansatte i alle aldersgrupper. De har alle deltaget i to workshops om trivsel – en del af et projekt, som salonen har fået støtte til af Velliv Foreningen. I projektet har en trivselscoach undervist i ’personprofiler’ og hjulpet med at tage nogle af de svære snakke.

Med projektet er der sat ord på de forskelle, der kan være i måden at kommunikere på – også på tværs af generationer. Netop kommunikation og ledelse på tværs af generationer optager Heidi Sortkær:

”De unge i dag er ikke så autoritetstro. De vil ikke bare stå på sidelinjen og lytte – de vil være med. Det synes jeg er en positiv udvikling, som vi skal omfavne. Men de er også en del af en perfekthedskultur og kan være skrøbelige overfor kritik, som jo er en vigtig del af at lære. Jeg synes, personprofilerne hjælper os med at kommunikere bedre – også når det er kritik.”

En fremtidssikret salon

At sætte fokus på trivsel og på en god balance imellem arbejdsliv og familieliv handler for Heidi Sortkær om, at salonen skal overleve i fremtiden:  

”Der er stor mangel på frisører. Derfor skal jeg kunne tiltrække unge frisører til salonen og kunne beholde mine frisører i mange år for at klare mig. Når jeg fortæller om de nye åbningstider, er der flere ældre frisører, der siger ’kan man tillade sig det?’ Men hvorfor egentlig ikke?”, afslutter Heidi Sortkær.  

Fakta om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen støtter indsatser, der styrker den mentale sundhed på arbejdspladser og i lokalområder. Alle virksomheder, foreninger og organisationer kan søge midlerne. Læs mere om muligheder for støtte på www.vellivforeningen.dk. Velliv Foreningen støtter projektet ”Trivsel i Samarbejdet” i Salon Sortkær med cirka 59.500 kr.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frisør tager en chance: Vil skabe mere trivsel i frisørfaget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger