Biblioteket sætter litteraturen i bevægelse

Biblioteket sætter litteraturen i bevægelse

16. maj 2021 - kl. 8:56 - af

Gå-tur: Kom med i Bent Hallers fodspor tirsdag den 25. maj, kl. 10.00-12.30.

Forfatteren Bent Haller har skrevet over 100 bøger, og mange af dem kredser om hans barndomsland Bangsbostrand. Nu kan du komme med på en litterær vandring i Hallers univers sammen med Pernille Lisborg og Annette Rugholt fra Frederikshavn Bibliotek.

”Bangsbo Å flyder i mine åre!”, har Bent Haller en gang udtalt i et interview, og det er måske også derfor, at oplevelser fra barndommen bliver ved med at dukke op i hans forfatterskab? To bibliotekarer fra Frederikshavn Bibliotek har sat sig for at kigge nærmere på nogle af lokationerne i Hallers forfatterskab. – Vi går en tur i det smukke Bangsbostrand og snakker om Hallers romaner, der foregår netop i den del af Frederikshavn, fortæller Pernille Lisborg.

Og hvorfor skal det så lige være Bent Haller?

Bent Hallerfans
– Vi elsker Bent Hallers bøger, lyder det fra Pernille og Annette, og især dem, der foregår i Frederikshavn. Fordi vi kender stederne, hvor personerne i romanerne bevæger sig rundt. Når de går igennem Danmarksgade og Søndergade, i Bangsboskoven, og forbi Bangsbostrand skole, kan vi følge dem hele vejen – nærmest hus for hus. Vi kender nogle, der har været i lære på værftet og nogle, der drømte sig væk fra byen. Vi kender nogle, der rejste og nogle, der kom tilbage, og vi kan genkende dem, ja, faktisk føler vi, at vi kender dem. Vi tror ikke, at vi er alene om den opfattelse, og derfor vil vi gerne inviterer på en gåtur, for at snakke om og dele vores ”fælles bekendte” fra Hallers litterære univers.

Deltagerne skal møde op ved Gartnerhuset i Bangsbo Botanisk Have. – Vi begynder turen med et rundstykke, en kop kaffe/te og lidt indledende oplæsning i haven, forklarer Pernille Lisborg. Derefter går vi i ”Abelones fodspor” og får en rundvisning på Bangsbo sammen med arkivar Erik Christensen. Vi fortsætter vores gåtur til Bangsbostrand Skole og Hallers barndomshjem ”Pjaltenborg”.

I uge 19-23 er Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune med i en landsdækkende kampagne sammen med Danmarks Radio og en række idrætsorganisationer. Kampagnen hedder “Sammen i bevægelse”, og målet er at få flere danskere op af stolene og i gang med at bevæge sig. – Vi håber på, at kunne lokke rigtig mange op af stolene og sammen sætte litteraturen i bevægelse, lyder opfordringen fra Pernille og Annette.

Husk coronapas
Turen varer ca. 2½ time, og gennemføres medmindre himmel og hav stor i ét. Deltagerne skal husk coronapas og mundbind, da vi på vores tur også skal besøge indendørs faciliteter. Tilmelding og billetter finder du på bibliotekets hjemmeside bibl.frederikshavn.dk under arrangementer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Biblioteket sætter litteraturen i bevægelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger