Læsøs undersøiske herligheder skal frem i lyset

Bureauchef hos Sol og Strand Tina Boelt

Læsøs undersøiske herligheder skal frem i lyset

20. maj 2021 - kl. 9:33 - af

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands Læsø-kontor er der nu skabt mulighed for at udarbejde en guide, der fortæller om de unikke oplevelser i farvandet rundt omkring Læsø.

Det er tredje gang, at Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter, som har betydning for såvel fastboende som feriegæster. I år hentede Læsø Turist- og Erhvervsforening flest stemmer, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på et af i alt tre nominerede projekter, og foreningen kan nu se frem til at modtage 15.000 kroner.

– Vi er utrolig glade for denne støtte, som giver os mulighed for at gå i gang med arbejdet med at udarbejde en guide rettet mod undervandsjægere, fridykkere, flaskedykkere og snorkling-entusiaster, fortæller Jess Jessen-Klixbüll fra initiativgruppen.

Tanken er at lave en guide, som udpeger relevante steder, hvis man eksempelvis gerne vil dykke på vrag og udforske nogle af de mange skibe, der er forlist i farvandet ved Læsø eller opleve et rev med fisk og planter. Guiden, der dels skal kunne ses på nettet og desuden findes i en papirudgave, vil indeholde positioner, billeder og beskrivelser på lette vrag, stenrev og steder for dem der har lyst til at opleve livet under havet.

– Vi er en gruppe af Læsø-borgere, der bruger vandet på forskellig vis, og vi ønsker at dele vores viden, og på den måde give gæster mulighed for at få unikke oplevelser med fra et besøg her på øen. Vi oplever, at flere er frustrerede, fordi de hører om alle de muligheder, der findes i havet, men de kan ikke selv lokalisere dem, og det skal denne guide hjælpe med, siger Jess Jessen-Klixbüll.

Der uddeles i alt 20.000 kroner på øen, og Læsø Ridecenter kan se frem til at modtage 5.000 kroner, og det var en håndsrækning, der vakte stor glæde hos modtagerne. De 5.000 kroner skal indgå som tilskud til at opgradere stedets faciliteter, så det bliver muligt at tilbyde hesteinteresserede turister at tage deres hest med på ferie. Konceptet indeholder blandt andet mulighed for at have sin hest på græs på ridecenteret, mens man holder ferie på Læsø, og på den måde nyde øens enestående natur på sin egen hest.

Bureauchef Tina Boelt Sørensen, glæder sig over de to projekter, som hun mener gør en forskel for såvel fastboende som feriegæster.

– Det har stor betydning for os som feriehusudlejningsvirksomhed, at vi har en attraktiv feriedestination, som gæsterne ønsker at besøge. Disse to projekter er medvirkende til, at vores feriegæster kan få en endnu mere unik oplevelse, når de besøger Læsø. Jeg er glad for, at vi som virksomhed kan være med til at understøtte gode lokale initiativer, og jeg blev virkelig glad, da jeg oplevede den taknemlighed og glæde, jeg blev mødt af, da jeg overbragte nyheden om håndsrækningen, siger Tina Boelt Sørensen.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læsøs undersøiske herligheder skal frem i lyset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger