Svar på Søren Visti’s indlæg: SF ønsker at lukke dansk fiskeri

Svar på Søren Visti’s indlæg: SF ønsker at lukke dansk fiskeri

10. november 2021 - kl. 6:16 - af

Indlæg af: Mette Hardam, Rikke Stjerne og Jens Borup (Venstre).

Henvisning til indlæg fra Søren Visti Jensen, SF

Det er jo en ren tilståelsessag fra SF, Søren Visti Jensen. I hans indlæg på de elektroniske aviser nævner han rigtig mange af de udfordringer, der er med havmiljø og fiskeri i Kattegat og Skagerrak. Ganske rigtig nævner han, at overløb af rensningsanlæg overalt i Danmark lukker mio. af liter urenset spildevand ud i vores tilstødende fjorde og have. Det var det første, man burde tage fat i, hvis man ønsker at tage fat i havmiljøet i Danmark. Hvis det regner, og vandet ikke kan være i bassinerne mere, så har rensningsanlæggene tilladelse til at udlede vandet uden først at rense det. 

En anden vigtig pointe som du, Søren Visti Jensen, også har fat i er sæl  og skarv. De er begge fredede arter og dermed yngler de uhæmmet til stor skade for vores fiskebestande. Over en 30 årig periode er sælbestanden vokset fra 5000 til 50.000 sæler i Østersøen. Ligesom du ikke kommer til en kyst et sted i Danmark, uden at du ser en skarv.  Du nævner også specifikt torsk i Østersøen, som i år er blevet reduceret 88% på kvoten. Her siger de danske biologer helt åbent, at det ikke er fiskeriet, der er faktoren for nedsættelse af kvoten, men andre faktorer så som for stor sæl-bestand.

Løsningen er ikke at stoppe alt fiskeri. Det er i stedet at sikre, at en bestand har de rette forudsætninger for at trives. Når vi ikke udnytter havets ressourcer i eget farvand – så importerer vi i stedet fødevarer, og det betyder, at det har langt større omkostninger for både natur og klima, end det vi selv kan producere.

SF skal være klar over, at hvis man lukker trawlfiskeri i Kattegat og Skagerrak er lig med at lukke hummerfiskeriet, som specielt Strandby og Læsøs fiskeri er dybt afhængige af. 

Man vil i samme ombæring lukke Læsø Fiskeindustri, da det er deres tilførsler, der kommer lige nøjagtig fra dette trawlfiskeri, som I ønsker at lukke og tillige alle de følgeerhverv, som vil bukke under som følge af nedlukning af trawlfiskeriet.

Det kan godt være, at SF mener, at det kun er økonomiske hensyn, at erhvervet ønsker at fange hummer, men det SF foreslår er, om vi skal have et hummerfiskeri eller ej. 100% af dansk hummerfiskeri foregår med trawl. Endvidere kan vi oplyse, at 92% af al dansk fisk bliver fanget af trawl. 

Det er et år siden – med SF’s hjælp, at dansk mink-avl blev lukket – skal Dansk fiskeri være det næste erhverv…?

 

 

 

En kommentar til “Svar på Søren Visti’s indlæg: SF ønsker at lukke dansk fiskeri” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Svar på Søren Visti’s indlæg: SF ønsker at lukke dansk fiskeri”

  • Søren Visti Jensen

    Fiskeripolitik er landspolitik. Det jeg forholder mig til, er hvad vi som kommune bør gøre for at forbedre forholdene. Da jeg var dreng var der en serie bøger i de små klasser der hed “læs og forstå”. Jens Borup har nu på tre møder hævdet at SF vil forbyde alt trawlfiskeri. På alle tre møder har jeg svaret, at det kun gælder bundtrawl i kystnære områder – og ikke pelagiske trawl på dybt vand. Ellers glæder det mig, at han trods alt holder med mig i, at fiskebestandene i de indre farvande er så pressede, at de på flere lokaliteter er tæt på at være ikke eksisterende. For at ændre på de kendsgerninger, må vi alle yde et bidrag. Derfor nævner jeg hele paletten af nødvendige tiltag, der skal bringes i spil. Alle instanser må på banen. Skyttegravskrig hvor det altid er de andres skyld er ufrugtbart – det kender vi i øvrigt fra den generelle klimadebat. Hvis vi ikke agerer nu, vil der om føje år ikke være så meget at debattere, for så vil der slet ikke kunne fiskes rentabelt i de indre danske farvande! Derfor råber jeg til handling – ikke for at genere fiskeriet, men for at sikre dets fremtid.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Svar på Søren Visti’s indlæg: SF ønsker at lukke dansk fiskeri' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger