Firmaer i Frederikshavn profiterer på sanktioner mod russisk olie

Firmaer i Frederikshavn profiterer på sanktioner mod russisk olie

15. marts 2022 - kl. 14:52 - af

I dag kan man læse i Nordjyske Stiftstidende, at russiske olietankere omgår sanktionerne ved at omlaste olien til søs – i farvandet ud for Frederikshavn.

Når olien er omlastet, sejles den i havn. Herefter kan den fuldt lovligt afsættes på markedet uden skyggen af sanktioner.

På den måde profiterer nordjyske virksomheder direkte på russisk olie, og på den måde får Putin og co. hjælp til at finansiere sin krig.

Det er fuldt ud lovligt, og åbenbart har regeringen ikke tænkt sig at lukke for Putins adgang til de europæiske oliemarkeder via Nordjylland. 

I stedet vil regeringen arbejde for, at EU lukker sine farvande for russiske skibe. 

Det er klart, at det vil ramme den russiske finansiering af krigen hårdere, hvis det er hele EU, der lukker sine havne for den slags omgåelse af sanktioner, men mens vi venter på EU’s langsommelige bureaukrati, så flyder olien ind, og pengene til finansiering af den russiske krig i Ukraine ruller videre.

Er det ikke et af de tilfælde, hvor Danmark skal gå foran, se bort fra egne virksomheders økonomiske interesser og lukke for russiske olieskibe. Det kan forhåbentlig få andre lande til at følge efter, så sanktionerne kan virke i stedet for at vente på en langsom beslutning i EU.

Det mener Enhedslisten Frederikshavn-Læsø/Ida Skov.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Firmaer i Frederikshavn profiterer på sanktioner mod russisk olie' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger