Min far og mor lærte mig meget

Min far og mor lærte mig meget

5. september 2022 - kl. 8:13 - af

Gæst i aftenens udgave af “Mandagsmagasinet” er naturvejleder Bo Storm, og måske har du været med på en af hans spændende guidede ture i naturen. Han er en fantastisk fortæller.

Du er naturvejleder, hvad betyder det?

 – At være naturvejleder er en gammel uddannelse, som blev startet her i landet helt tilbage til 1986. Det bevirker, at der hvert år uddannes omkring 20 naturvejledere, og som har til opgave, at fortælle om naturen.

  • Det blev jeg en del af i 2006, hvor jeg indtil da havde været ansat som skovfoged i Frederikshavn Kommune siden 1986.

Da kommunesammenlægningerne fandt sted ville man gerne have de tre kommuners viden omkring naturen samlet i en stilling. Jeg blev opfordret til at søge og tog imod.

Hvor stammer du fra?

Jeg er opvokset i Jerup, i et hjem fyldt med piger, og hvor jeg var den sidste i en børneflok på fem, hvoraf der er fire storesøstre. Min far var ansat på Kragskovhede som værkmester med ansvar for skov, så hjemmet har altid været præget af skov og natur.

Var det svært at eneste dreng?

 – Jeg fik både ros og ris, men deres indtryk var, at jeg var både sød og forkælet. Det var en god tid. Vi havde et godt hjem, og mor var hjemmegående. Vores far var københavner, så en gang hvert år, foregik rejserne dertil med tog.

Hvad betød din fars job for dig?

 – Der blev talt meget skov og skovdrift i vores hjem, så jeg lyttede gerne med. Ved siden af snakken, var min far altid god til at tage mig med på gåture, og jeg fik mange forklaringer. Min mor var et fantastisk historieinteresseret menneske, så hun var god til at fortælle om fortidsminder, historie og kongerækker, og det var en god kombination, som var med til at give det fundament, som er godt at have som naturvejleder.

Bo Storms begejstring for naturen smitter, og vil du høre mere om skoven i Bannerslund, Kragskovhede, Bangsbos dyrehave og meget mere, så lyt med

på Radio FCMR, mandag den 5. september klokken 18-19. Vært Gitte Hansen

 

Du kan lytte til udsendelsen i radioen

Frederikshavn 106,6 HMz

Østervrå 103,5 MHZ

Sæby 97,4 HMz

Podcast www.fcmr.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Min far og mor lærte mig meget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger