Min far og mor lærte mig meget

Min far og mor lærte mig meget

5. september 2022 - kl. 8:13 - af

G√¶st i aftenens udgave af ‚ÄúMandagsmagasinet‚ÄĚ er naturvejleder Bo Storm, og m√•ske har du v√¶ret med p√• en af hans sp√¶ndende guidede ture i naturen. Han er en fantastisk fort√¶ller.

Du er naturvejleder, hvad betyder det?

 РAt være naturvejleder er en gammel uddannelse, som blev startet her i landet helt tilbage til 1986. Det bevirker, at der hvert år uddannes omkring 20 naturvejledere, og som har til opgave, at fortælle om naturen.

  • Det blev jeg en del af i 2006, hvor jeg indtil da havde v√¶ret ansat som skovfoged i Frederikshavn Kommune siden 1986.

Da kommunesammenl√¶gningerne fandt sted ville man gerne have de tre kommuners viden omkring naturen samlet i en stilling. Jeg blev opfordret til at s√łge og tog imod.

Hvor stammer du fra?

Jeg er opvokset i Jerup, i et hjem fyldt med piger, og hvor jeg var den sidste i en b√łrneflok p√• fem, hvoraf der er fire stores√łstre. Min far var ansat p√• Kragskovhede som v√¶rkmester med ansvar for skov, s√• hjemmet har altid v√¶ret pr√¶get af skov og natur.

Var det svært at eneste dreng?

¬†– Jeg fik b√•de ros og ris, men deres indtryk var, at jeg var b√•de s√łd og fork√¶let. Det var en god tid. Vi havde et godt hjem, og mor var hjemmeg√•ende. Vores far var k√łbenhavner, s√• en gang hvert √•r, foregik rejserne dertil med tog.

Hvad bet√łd din fars job for dig?

 РDer blev talt meget skov og skovdrift i vores hjem, så jeg lyttede gerne med. Ved siden af snakken, var min far altid god til at tage mig med på gåture, og jeg fik mange forklaringer. Min mor var et fantastisk historieinteresseret menneske, så hun var god til at fortælle om fortidsminder, historie og kongerækker, og det var en god kombination, som var med til at give det fundament, som er godt at have som naturvejleder.

Bo Storms begejstring for naturen smitter, og vil du h√łre mere om skoven i Bannerslund, Kragskovhede, Bangsbos dyrehave og meget mere, s√• lyt med

på Radio FCMR, mandag den 5. september klokken 18-19. Vært Gitte Hansen

 

Du kan lytte til udsendelsen i radioen

Frederikshavn 106,6 HMz

√ėstervr√• 103,5 MHZ

Sæby 97,4 HMz

Podcast www.fcmr.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Min far og mor lærte mig meget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2022 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER