Jeg skulle passe min mor

Jeg skulle passe min mor

11. september 2022 - kl. 6:21 - af

Mandagens g√¶st i ‚ÄúMandagsmagasinet‚ÄĚ er 76-√•rige Lise Lotte Boel fra S√¶by, nok mest kendt som Lotte fra S√¶by. En frimodig, veltalende og meget snakkende kvinde, der er hudl√łs √¶rlig, livsnyder og musikelsker.

Lotte er f√łdt i Aalborg, kom p√• b√łrnehjem i Haderslev et halvt √•r senere. Som 2 1/2-√•rig blev hun adopteret og flyttede til S√¶by. Hendes mor og far blev skilt ¬†¬†og hendes mor fik arbejde p√• Telefoncentralen. Hun blev efter to √•r gift med en nabo, og to √•r senere blev familien udvidet med en lillebror.

Hvordan var dit barndomshjem?

¬†– H√•rdt, meget h√•rdt, fordi min mor som barn havde f√•et polio, og jeg meget tidligt m√•tte s√łrge for min lillebror, men egentligt havde jeg en god barndom, indtil jeg forlod skolen. Vi havde indtil da boet i et boligkompleks, men som 13-√•rig flyttede vi i eget hus i S√¶by. Jeg m√•tte desv√¶rre ikke videreuddanne mig til l√¶rer eller reklametegner, som jeg gerne ville.

¬†– Allerede som 18-√•rig fik jeg en s√łn, og det bevirkede, at jeg ikke kunne gennemf√łre en uddannelse p√• det tidspunkt, for jeg skulle ogs√• passe min mor og lave mad. Min far havde sejlet som fisker p√• Nords√łen, men gik i land og blev murer. Min mor d√łde som 56-√•rig, og min far som 86-√•rig.

Du var også spejder!

 РJa, jeg var Baptistspejder, indtil jeg var 14 år. 

Hvor gik du i skole?

I S√¶by Kommuneskole hvor der var cirka 500 elever. Jeg var glad for at g√• i skole, men blev af og til holdt derhjemme, hvis min mor havde det d√•rligt. Jeg ville gerne have g√•et i mellemskolen, men det syntes min mor ikke var n√łdvendigt, jeg var jo en pige.

Hun fandt arbejde efter en l√¶replads hos Radiomont√łren i Frederikshavn. Her m√łder hun sin store k√¶rlighed, som hun desv√¶rre m√•tte tage afsked med i 2021.

Hvordan Lotte oplever at blive alene, og hvordan hun p√• trods stadig kan finde lyspunkter, ja det kan du h√łre, mandag den 12. september klokken 18 -19.

 

 Du kan lytte til udsendelsen i radioen

Frederikshavn 106,6 HMz

√ėstervr√• 103,5 MHZ

Sæby 97,4 HMz

Podcast www.fcmr.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeg skulle passe min mor' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2022 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER