Jeg skulle passe min mor

Jeg skulle passe min mor

11. september 2022 - kl. 6:21 - af

Mandagens gæst i “Mandagsmagasinet” er 76-årige Lise Lotte Boel fra Sæby, nok mest kendt som Lotte fra Sæby. En frimodig, veltalende og meget snakkende kvinde, der er hudløs ærlig, livsnyder og musikelsker.

Lotte er født i Aalborg, kom på børnehjem i Haderslev et halvt år senere. Som 2 1/2-årig blev hun adopteret og flyttede til Sæby. Hendes mor og far blev skilt   og hendes mor fik arbejde på Telefoncentralen. Hun blev efter to år gift med en nabo, og to år senere blev familien udvidet med en lillebror.

Hvordan var dit barndomshjem?

 – Hårdt, meget hårdt, fordi min mor som barn havde fået polio, og jeg meget tidligt måtte sørge for min lillebror, men egentligt havde jeg en god barndom, indtil jeg forlod skolen. Vi havde indtil da boet i et boligkompleks, men som 13-årig flyttede vi i eget hus i Sæby. Jeg måtte desværre ikke videreuddanne mig til lærer eller reklametegner, som jeg gerne ville.

 – Allerede som 18-årig fik jeg en søn, og det bevirkede, at jeg ikke kunne gennemføre en uddannelse på det tidspunkt, for jeg skulle også passe min mor og lave mad. Min far havde sejlet som fisker på Nordsøen, men gik i land og blev murer. Min mor døde som 56-årig, og min far som 86-årig.

Du var også spejder!

 – Ja, jeg var Baptistspejder, indtil jeg var 14 år. 

Hvor gik du i skole?

I Sæby Kommuneskole hvor der var cirka 500 elever. Jeg var glad for at gå i skole, men blev af og til holdt derhjemme, hvis min mor havde det dårligt. Jeg ville gerne have gået i mellemskolen, men det syntes min mor ikke var nødvendigt, jeg var jo en pige.

Hun fandt arbejde efter en læreplads hos Radiomontøren i Frederikshavn. Her møder hun sin store kærlighed, som hun desværre måtte tage afsked med i 2021.

Hvordan Lotte oplever at blive alene, og hvordan hun på trods stadig kan finde lyspunkter, ja det kan du høre, mandag den 12. september klokken 18 -19.

 

 Du kan lytte til udsendelsen i radioen

Frederikshavn 106,6 HMz

Østervrå 103,5 MHZ

Sæby 97,4 HMz

Podcast www.fcmr.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeg skulle passe min mor' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger