Cohen i kirken

Cohen i kirken

14. september 2022 - kl. 6:30 - af

Store sange og prægtig poesi. Oplev en koncert med sange af Leonard Cohen og et besøg i digterens univers med Karsten Holm & Cohen Trioen.

Sognepræst Carsten Marvig fra Storring/Stjær sogne skrev om premierekoncerten:   

De gjorde det igen! 

Karsten Holm og Cohen-trioen fyldte ikke bare Storring kirke til bristepunktet og lidt til, men de fyldte også os tilhørere med en bevægende musikalsk fortolkning af Leonard Cohen, der rev os alle med. Uha, det var godt! 

De spillede mange af de udødelige numre, som Cohen skabte, så de gik i kroppen på en, som havde det været mesteren selv; og mellem numrene fortalte de fire musikere anekdoter om og af Cohen med den finurlige humor, som Cohen på særlig poetisk måde mestrede så godt. 

Karsten Holm og-trio har med ”Cash i kirken” og nu også med ”Cohen i kirken” skabt et koncept, der holder. Fuld af musikalsk kvalitet der samtidigt har noget på hjerte! Tak. –

Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Leonard har ordet i ”Cohen i kirken”. Sangene kittes sammen af Cohen´s egne citater og digte. Anekdoter og fortællinger om manden og hans liv, bliver der også plads til.

Poesi og ny fortolkning

Poesien får lov til at flyde frit. Som publikum får du lov til selv at danne de billeder, der måtte opstå, når du hører Karsten Holm & Cohen-trioen fremføre et bredt udsnit af Leonard Cohens sange. Musikalsk fokuserer ”Cohen i kirken” på at fortolke hans sange og synge og spille dem på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer.

Manden bag

Sangeren Rufus Wainwright har sagt om Leonard Cohen: ”Jeg tror virkelig på, at han var den største poet på jorden.”
Skuespillerinden Anjelica Huston har beskrevet Cohen som ”halv ulv og halv engel”.

Leonard Cohen selv har engang sagt: ”Hvis jeg vidste, hvor de gode sange kom fra, ville jeg gå der lidt oftere.”

Værker af en mester
Uanset hvor og hvordan, er den, for nylig afdøde, poet, sangskriver blevet en legende.  Leonard Cohen skrev utallige gode sange. Mesterværker som ”Halleluja”, ”Bird On The Wire”, ”So Long Marianne”, ”Everybody Knows” og ”I’m Your Man”. Plus alle de andre sange med stærk poesi. Leonard Cohen var en af vor tids største sangskrivere, og hans sange er blevet en del af vores fælles kultur.

Bibelhistorie og superhelte

Leonard Cohen har engang fortalt om sin inspiration og første forsøg med at skrive: ”Den første poesi, der gjorde indtryk på mig, var bibelhistorien i synagogen. Det gav mig gåsehud. Jeg læste mest Marvel tegneserier. Captain Marvel, Supermand, Aquaman, Spiderman, ja alle de forskellige superhelte. Jeg synes, jeg kunne skrive, men jeg var aldrig helt sikker. Jeg vidste, jeg kunne skrive et eller andet. Jeg begyndte at skrive digte til piger for at gøre dem interesserede.”

Hvem er ”Cohen i kirken”

Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet blev en stor succes. For tre år siden så efterfølgeren ”Cash i kirken” – en koncertfortælling om Johnny Cash – dagens lys. Den storhittede i landets kirker, forsamlingshuse og kultursteder. Nu er Karsten Holm og bandet bag ”Cash i kirken” klar med den poetiske koncertfortælling ”Cohen i kirken/kulturhuset”. En rejse gennem Leonard Cohens katalog af store sange.

”Cohen i kirken” består af:

Karsten Holm, vokal, guitar

Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor

Martin Blom, diverse guitarer og kor

Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor

Den 7. oktober 2022 kl. 19:00 i Strandby kirke

Billetsalg

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Cohen i kirken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger