HF-elever fra HF & VUC NORD på workshop på Frederikshavn Kunstmuseum

HF-elever fra HF & VUC NORD på workshop på Frederikshavn Kunstmuseum

16. september 2022 - kl. 6:13 - af

Tirsdag den 13. september drog en flok glade HF-elever i faget ”Design og arkitektur” til Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling hvor de deltog i en gratis workshop med billedkunstner Jeanette Sætre. Den norskfødte, professionelt uddannede billedkunstner guidede elever rundt i den aktuelle udstilling ”Fra samlingen-udvalgte værker siden 1978”, hvor de lod sig inspirere ved at tegne skitser til det videre arbejde med at lave et exlibris, som jo er et bogejermærke.

Helt siden middelalderen har der været gjort plads i håndskrevne bøger til Exlibris hos især kongelige, fyrstelige og adelige. Motiverne var ofte inspireret af våbenskjold med allegoriske figurer som engle, enhjørninger, løver og ridderhjelme.

Herefter fortalte Jeanette Sætre om den aktuelle udstilling af exlibris med den ukrainske billedkunstner Mariana Myroschnychenko, som laver exlibris med rod i de historiske rødder. Eleverne blev derefter taget med på museets værksted i kælderen, hvor de skulle vælge gerne fire elementer om deres personligheder samt gerne lade sig inspirere af skitserne fra udstillingsbesøget og lade dette være udgangspunkt for hver deres personlige exlibris.

Det er første gang holdet i ”Design og arkitektur” besøger museet i år. Sidste år havde billedkunstholdet på HF fire besøg på museet hvor den servicemindede og kundskabsrige leder Thomas Rafn fortalte om museet og guidede dem rundt i udstillinger der var relevante for deres arbejde på HF. Én af gangene fik de mulighed for at udstille deres arkitektoniske værker i pap.

Værker der udsprang af ønsker for nye oplevelsesmuligheder i Frederikshavn. Lektor Maria Stensgård Poulsen der til daglig underviser i billedkunst og ”Design og arkitektur” udtaler: ”at museumsbesøgene har været af uvurderlig betydning for holdenes motivation og forståelse for samtidskunst og design”, som sikkert har været medvirkende faktor til den gode trivsel på holdene og dermed de flotte karakterer som billedkunsteleverne fik til eksamen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HF-elever fra HF & VUC NORD på workshop på Frederikshavn Kunstmuseum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger